Wie

Na een loopbaan in het bedrijfsleven was Ineke Visser (Koedam) in 2000 toe aan een wending in haar leven. Na een verkorte studie aan de Universiteit voor Humanistiek startte zij in 2003 haar eigen praktijk Weerschijn voor sterven en afscheid en werkte achtereenvolgens als vrijwilliger en coördinator in het Rotterdamse hospice De Vier Vogels. Zij is oprichter en voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Sterven.

In 2009-2011 voerde zij voor de vooraanstaand neuropsychiater Peter Fenwick (UK) onderzoek uit naar zogenaamde ‘end-of-life-expierences’. Dat resulteerde in het boek ‘In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood’ (juli 2013 AnkhHermes). Het schetst een beeld van hoe de stervende zich voorbereidt en hoe diepgaand betekenis kan worden gevonden in sterven. Het is Ineke’s missie een bijdrage te leveren aan vermindering van angst voor de dood en verruiming van bewustzijn rondom sterven. Daarin passen ook haar activiteiten als adviseur voor de Stichting Bezinning Orgaandonatie (SBO). In oktober 2014 verscheen haar boek ‘Een andere kijk op orgaandonatie – verkenningen van het stervensproces’.

In 2009 schreef zij ‘Een Nieuwe Hemel en een Nieuwe Aarde, jouw unieke weg in dienstbaarheid’. In 2011 ontwikkelde zij een Inspiratiekalender inclusief handleiding volgens de Wet van het Octaaf. Zij begeleidt mensen in transitieprocessen aan de hand van deze universele wet.

Ineke Koedam spreekt en schrijft over de gelaagdheid van het stervensproces, levenseinde-ervaringen en orgaandonatie.

• Orgaandonatie: de betekenis voor het stervensproces
• Haar boek: ‘In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood’
• Dienstbaarheid in deze tijd van bewustwording

zijspreekt

Ineke boeken voor een lezing? Vul dan het contactformulier in van ZijSpreekt of bel direct naar 06-53148796.

Lees ook Ineke Koedam In Beeld.