STEM

Stichting STEM

Als trainer verbonden aan Stichting STEM, STerven op je Eigen Manier, verzorg ik trainingen in zorginstellingen en de kernvraag waarover we in contact gaan is: wat betekent sterven voor mij en welke invloed heeft dat op mijn zorgrelaties (met patiënten, met familie, met collega’s en met mijzelf)?

Thema avond In gesprek over leven en dood, donderdag 18 oktober in Oud-Beijerland

 

Het was gisteren een mooie en warme avond in Oud-Beijerland.
Nogmaals bedankt voor je heldere en inspirerende bijdrage.

Conny Brouwer, Coördinator Netwerk Palliatieve Zorg Hoeksche Waard


Leven is ook doodgaan. Denk erover, praat erover.

Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommige mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben of maken het van dichtbij mee. Voor anderen is dit nog heel ver weg. Maar bijna iedereen vindt het moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? En waarom zou je praten over doodgaan?
Te veel mensen sterven bijvoorbeeld, tegen hun zin in een ziekenhuisbed. Dat is, zeker in ons land, niet nodig vindt Stichting STEM en dat is ook niet wat de meeste mensen willen. STEM staat voor STerven op je Eigen Manier en is opgericht door praktijkmensen uit de medische zorg. STEM wil sterven uit de taboe- en medische sfeer halen en een volwaardige plaats in het leven geven door mensen te stimuleren over sterven te praten en handvatten te bieden hoe ze dat kunnen doen. STEM wil zorg en mensen bij elkaar brengen.

Inspiratie cyclus STEM

Wilt u meer verdieping of een geïntegreerde aanpak voor de hele organisatie of afdelingen? Dan is de Inspiratiecyclus STEM een goede oplossing. Het hele team gaat aan de slag met STEM (sterven op je eigen manier). Samen wordt gewerkt aan teambuilding, verbeteren van (palliatieve) zorg en inspiratie.

Lees hier het artikel in Pallium nr. 5 – november 2011 – Inspiratiecyclus STEM, een training voor zorgverleners
Lees hier het artikel in de Libelle, juni 2012 – Waarom we het lastig vinden om met ernstig zieke mensen om te gaan – Diana Geers

Hoe ga jij om met de dood? Doe hier de test.

Voor nadere informatie, maakt u gebruik van het reactieformulier.