Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdam, boeklancering Een andere kijk op orgaandonatie

9 november 2014 van 14:00 - 16:00

Boekpresentatie bij boekhandel Donner  – Podium Donner – aanvang 14.00 uur – toegang vrij

een andere kijk op orgaandonatieEr is veel te doen over orgaandonatie. Maar bekijken we het wel van alle kanten? Een andere kijk op orgaandonatie, verkenningen van het stervensproces van Ineke Koedam biedt een breder perspectief om zelf tot een bewuste keuze te komen.

 Bij de werving van orgaandonoren gaat veel aandacht uit naar de medisch-technische aspecten en de emotionele kanten. We horen schrijnende verhalen over wachtlijsten, maar ook over mensen die weer volop in het leven staan dankzij een succesvolle transplantatie. De maatschappelijke druk om donor te worden is groot.

Maar veel mensen beseffen niet dat orgaandonoren niet dood zijn, maar stervende. Een precaire en zeer persoonlijke aangelegenheid waarvan we maar weinig weten. Want wat gebeurt er eigenlijk als wij sterven? Iemand die bereid is zijn organen af te staan, zou goed op de hoogte moeten zijn van het proces van sterven en zijn eigen visie daarop.

Dit boek belicht die – immateriële – kant van orgaandonatie en onderzoekt vragen als ‘welke consequenties heeft orgaandonatie?’, ‘wat hebben stervenden nodig?’ en ‘wat betekent orgaandonatie voor het stervensproces?’

Op zoek naar antwoorden interviewde Ineke Koedam vertegenwoordigers uit diverse beroepsgroepen en uiteenlopende levensbeschouwelijke en spirituele tradities. Ze geeft nadrukkelijk geen oordeel. Wel biedt ze een breder perspectief, zodat iedereen vrij van maatschappelijke en morele druk tot een bewuste keuze kan komen.

Een gids voor iedereen die:

•         twijfels heeft om zich te registreren als donor;

•         onzeker is over wat er gebeurt als je hersendood bent verklaard;

•         wil weten wat er rondom sterven gebeurt;

•         zich diepgaand wil oriënteren op het thema orgaandonatie.

 

Boekhandel Donner

Coolsingel 119

3012 AG Rotterdam

 

Gegevens

Datum:
9 november 2014
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Tags:
, , ,
Website:
donner.nl/evenementen/een-andere-kijk-op-orgaandonatie-door-ineke-koedam/

Locatie

Onbenoemde locatie
Coolsingel 119
Rotterdam, 3012 AG
+ Google Maps
Telefoon:
010-4132070
Website:
www.donner.nl