Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roosendaal Rouwcafé: lezing In het licht van sterven

27 oktober 2014 van 20:00 - 22:00

Gratis

Plotseling keek ze omhoog naar het raam en leek intens naar iets te staren. Vervolgens draaide zij zich naar mij toe en zei; ‘Pauline, alsjeblieft wees nooit bang om dood te gaan. Ik heb een prachtig licht gezien waarnaar ik op weg was…’(uit: In het licht van sterven).

De dood is een bij uitstek persoonlijke belevenis, gekleurd door eigen ervaringen, overtuigingen en cultuur. Toch maken specifieke aanwijzingen, zoals bijzondere bewustzijnservaringen, veranderend ge­drag en taalgebruik ons erop attent dat ziekte of ou­derdom overgaan in een voorbereiding op de dood. In haar lezing vertelt Ineke over de stervende die zich voorbereidt, over hoe een sterfproces kan verlopen en hoe diepgaand betekenis kan worden gevonden in sterven. Zij gaat daarbij in op visioenen,  ongewone fenomenen en betekenisvolle ervaringen die mensen lijken aan te sporen om onafgemaakte zaken af te ronden voordat zij sterven. Deze zogeheten levenseinde-ervaringen worden als troostrijk en geruststellend ervaren, duiden op een overgang naar een andere vorm van bestaan en zijn –zonder uitzondering– wonderbaarlijk.
Ineke Koedam haar onderzoek demonstreert dat liefdevolle spirituele zorg heel belangrijk is. Door meer openheid en begrip te ontwikkelen voor deze persoonlijke levenseinde-ervaringen ontstaat er ruimte voor de behoeften van stervenden. Daarmee kunnen we hen beter ondersteunen in het proces van ac­ceptatie en overgave.

Humanitas
Afdeling Roosendaal
Vughtstraat 18
4701 NT Roosendaal
0165 599 936
roosendaal@humanitas.nl

 

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2014
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, ,
Website:
humanitas.nl/afdeling/roosendaal/rouwcafe-op-27-januari-2014

Locatie

Humanitas
Vughtstraat 18
Roosendaal,