Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdam Rouwcafé: lezing In het licht van sterven

6 november 2014 van 14:00 - 16:00

Lezing In het licht van sterven bij Humanitas Rouwcafé, Rotterdam:

Plotseling keek ze omhoog naar het raam en leek intens naar iets te staren. Vervolgens draaide zij zich naar mij toe en zei; ‘Pauline, alsjeblieft wees nooit bang om dood te gaan. Ik heb een prachtig licht gezien waarnaar ik op weg was…’(uit: In het licht van sterven).

De dood is een bij uitstek persoonlijke belevenis, gekleurd door eigen ervaringen, overtuigingen en cultuur. Toch maken specifieke aanwijzingen, zoals bijzondere bewustzijnservaringen, veranderend ge­drag en taalgebruik ons erop attent dat ziekte of ou­derdom overgaan in een voorbereiding op de dood. In haar lezing vertelt Ineke over de stervende die zich voorbereidt, over hoe een sterfproces kan verlopen en hoe diepgaand betekenis kan worden gevonden in sterven. Zij gaat daarbij in op visioenen, coïncidenties, ongewone transcendente fenomenen en betekenisvolle ervaringen die mensen lijken aan te sporen om onafgemaakte zaken af te ronden voordat zij sterven. Deze zogeheten levenseinde-ervaringen worden als troostrijk en geruststellend ervaren, duiden op een overgang naar een andere vorm van bestaan en zijn –zonder uitzondering– wonderbaarlijk.

Ineke Koedam haar onderzoek demonstreert dat liefdevolle spirituele zorg heel belangrijk is. Door meer openheid en begrip te ontwikkelen voor deze persoonlijke levenseinde-ervaringen ontstaat er ruimte voor de behoeften van stervenden. Daarmee kunnen we hen beter ondersteunen in het proces van ac­ceptatie en overgave.

“Ik ben ervan overtuigd dat dit boek een belangrijke bijdrage zal leveren aan de herkenning van levens­einde-ervaringen en dat hierdoor de angst voor de dood zelfs nog in de stervensfase kan verminderen of verdwijnen”. Pim van Lommel, cardioloog, auteur Eindeloos bewustzijn.

Locatie: Humanitas Jan Meertensflat
Van Langendonckstraat 51
3076 SH Rotterdam

toegang: gratis

Rouwcafé  Humanitas, Rotterdam

Gegevens

Datum:
6 november 2014
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Tags:
, , ,
Website:
stichtinghumanitas.nl/site/index.php/diversen/humanitas-rouwcafe/

Locatie

Rotterdam

Organisator

Humanitas Rouwcafé, Rotterdam