Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drimmelen, Omgaan met sterven

13 september 2015 van 14:00 - 15:30

Gratis

Tijdens de expositie ‘Met de dood aan tafel’ van 5 t/m 20 september 2015 in Drimmelen, verzorg ik de lezing Omgaan met sterven.

Met de dood aan tafel

– weten dat je dood gaat, de dood zit dan altijd met je aan tafel;

– als de dood zich aandient: verwacht of onverwacht, dan ga je met elkaar omde tafel;

– als je achterblijft: die plek aan tafel blijft leeg…

Bij al deze momenten kan Uitvaartzorg Drimmelen aan tafel komen zitten, om bij te staan, te doen wat nodig is, betrokkenen in hun kracht zetten. Van 5 t/m 20 september vindt de expositie ‘Met de dood aan tafel’ plaats. De toegang is gratis en u bent van harte welkom!

Omgaan met sterven

De dood is een bij uitstek persoonlijke belevenis, gekleurd door eigen ervaringen, overtuigingen en cultuur. Toch maken specifieke aanwijzingen, zoals bijzondere bewustzijnservaringen, veranderend gedrag en taalgebruik ons erop attent dat ziekte of ouderdom overgaan in een voorbereiding op de dood. In haar lezing vertelt Ineke over de stervende die zich voorbereidt, over hoe een sterfproces kan verlopen en hoe diepgaand betekenis kan worden gevonden in sterven. Zij gaat daarbij in op de gelaagdheid van het stervensproces, op visioenen, coïncidenties, ongewone transcendente fenomenen en betekenisvolle ervaringen die mensen lijken aan te sporen om onafgemaakte zaken af te ronden voordat zij sterven. Deze zogeheten levenseinde-ervaringen worden als troostrijk en geruststellend ervaren en lijken te duiden op een overgang naar een andere vorm van bestaan.

Gegevens

Datum:
13 september 2015
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
uitvaartzorgdrimmelen.nl

Locatie

Uitvaartzorg Drimmelen
Oud Drimmelen 4
Drimmelen, Brabant 4924 EK Nederland
Telefoon:
06 34 550 680
Website:
http://www.uitvaartzorgdrimmelen.nl/

Organisator

Uitvaartzorg Drimmelen
Telefoon:
06 34 550 680
Website:
http://www.uitvaartzorgdrimmelen.nl/